Helmikuussa 2016 luetut



Suosituksiksi nousevat:

Selja Ahava: Taivaalta tippuvat asiat 

Pertti Lassila: Armain aika (2015 Teos, 148 s). Pieni suuri kirja elämän kulusta ja katoavaisuudesta. Poika, äiti ja isoisä viettävät kesäpäivää huvilalla 1950-luvulla. Pertti Lassilan kirjoitus on erinomaisen hienovaraista, kun hänen henkilönsä käyvät vuorotellen läpi elämän suuria ja pieniä asioita.
”Sinun elämäsi on niin pitkä, ettet sinä osaa sitä edes käsittää. Se on kesiä kesien jälkeen ketjuna, jolla ei ole loppua. Kun yksi päättyy syksyyn, etäällä mustien kynnöspeltojen, korkeiden kinosten, keväthankien ja koivun hiirenkorvien takana kajastaa jo kesän sininen valo, uudestaan ja uudestaan, se ei himmene, se ei sammu, isoisä sanoi.”

Leeni Peltonen: Valvomo


Lukukokemuksina säilyvät:

Jhumpa Lahiri: Tuore maa

Boris Pasternak: Tohtori Zivago

Asko Sahlberg: Irinan kuolemat (2015 Like, 156 s). Pienoisromaani Irinasta, joka lähetetään sotalapsena Lönnrotinkadulta Göteborgiin. Tiivis, hyvin kirjoitettu tarina tulvii kuitenkin liikaa mustuutta, likaisuutta ja kuolemaa. Olisin tarvinnut välillä vähän valoa.


Unohduksiin painuu

Willy Vlautin: Northline (2008 Faber and Faber, 192 s). Las Vegasin ja Renon köyhiin osiin sijoittuva tarina kaltoin kohdellusta ja jahdatusta nuoresta Allisonista. Allisonin lohtuna ovat kuvitteelliset keskustelut Paul Newmanin eri roolihahmojen kanssa. Pieni kirja, jossa olisi ollut ainesta parempaankin.



Kommentit