Pet Shop Boys esiintyy Flow-festivaaleilla ensi lauantaina


1980-luvulla ja alkuun 90-lukua en voinut kuunnella Pet Shop Boysia, koska se oli konemusaa. Tiesin ja tunsin toki soitetuimmat kappaleet, mutta aika ja minä olimme kypsiä vasta vuosituhannen vaihteen tienoilla. Eivät ne kaikkein suosituimmat diskohitit sen houkuttelevammilta kuulostaneet kuin aikaisemminkaan. Niiden tuolta puolen avautuu kuitenkin edelleen lähes pohjattomalta tuntuva pop-aarteisto.

Being Boring oli kappale, jonka ansiosta pääsin Pet Shop Boysin maailmaan. Majesteettisen melankolinen, kaunis ja haikea Being Boring saattaa olla pophistorian paras kappale. Se ei kuitenkaan ole Pet Shop Boysin paras.


Pet Shop Boys on julkaissut lukuisia covereita toisten kappaleista. Eikä ole vain tyytynyt esittämään niitä uudestaan. Madnessin alkuperäinen My Girl kertoo nuoresta miehestä, jolle tulee yhtenä iltana riita tyttöystävänsä kanssa. Tyttö haluaisi lähteä leffaan pojan viihtyessä paremmin itsekseen kotona töllön ääressä. No, riidat unohtuvat nopeasti, huomenna on uusi päivä, aurinko paistaa, kaverit odottavat jo lädiämme kadunkulmassa. Tyttökin leppyy.


Chris Lowe ja Neil Tennant muuttavat Our House –mixillään My Girlin tulkinnaksi nykyajan suurkaupunkien kasvottomuudesta. Sama tarina muuttuu synkäksi kuvaukseksi modernien hauraiden ihmissuhteiden haasteista. Ulkona on aina vaan pimeää ja sateista.


Pet Shop Boysin paras kappale on King’s Cross. Se herättää aina kovan kaipauksen Lontooseen, vaikkei turististatuksella matkustavalla heteromiehellä voi olla hajuakaan, mitä aseman kulmilla öisin tapahtuu.

” The man at the back of the que was sent
To feel the smack of firm government
Lingered by the fly poster for a fight
It’s the same story every night”



My Girliä tuskin kuullaan lauantaina, mutta minun valintani 10 kappaleen biisilistaksi olisi:

We’re The Pet Shop Boys
Fluorescent
Rent
I Made My Excuses And Left
Memory Of The Future
I’m Not Scared
The Way It Used To Be
King’s Cross
Go West
Being Boring


Kommentit